Beginnend Assistent Accountant

Company
DRV Accountants & Adviseurs
Type
Vacancy
Location
Rotterdam
Sector
Accountancy
Required language
Dutch
Website
https://www.drv.nl/werken-in-de-echte-economie/

Description

Opleiding: Havo/vwo, relevante mbo opleiding of hbo Accountancy of Bedrijfseconomie
Uren per week: 32 tot 40 uur

Ben je bezig met de Hbo-opleiding Accountancy of Bedrijfseconomie en schuilt er een potentieel AA-accountant in jou? Wellicht is de functie Beginnend Assistent Accountant iets voor jou! Als Beginnend Assistent Accountant combineer je werken en leren en ondersteun je ervaren accountants. Je bent gelijk betrokken bij ondernemers en dankzij jouw werkzaamheden krijgt de ondernemer inzicht in de cijfers. Benieuwd of dit iets voor jou is?

Samenstelpraktijk bij DRV

Als Beginnend Assistent Accountant ga je werken binnen de samenstelpraktijk. De voornaamste werkzaamheden zijn het samenstellen van jaarrekeningen en adviseren van mkb-ondernemers. Je werkt samen met een team van assistenten en ervaren accountants. De omvang van het team waarin je werkt, kan verschillen per ondernemer waar je voor werkt. Op de vestiging waar je werkt leer je veel collega’s kennen en de sfeer is open en informeel. We maken binnen de teams op een van de dertien vestigingen graag plaats voor jou!

Jouw rol als Beginnend Assistent Accountant

Door de toenemende digitalisering en automatisering is het steeds belangrijker dat je het leuk vindt om de cliënt te adviseren en een goede relatie op te bouwen. Je bouwt mee aan een geautomatiseerde totaaloplossing voor elke cliënt (DRV Pro) en zorgt ervoor dat de ondernemer wordt voorzien van relevante managementinformatie.

Je stelt jaarrekeningen samen, richt administraties in, werkt mee aan het samenstellen van managementinformatie en verzorgt fiscale aangiftes. Samen met een team van collega’s doe je er alles aan om cliënten van de beste inzichten, ondersteuning en adviezen te voorzien.

Kijk ook eens mee met Lydia. Zij laten je zien hoe hun werk eruit ziet als Beginnend Assistent Accountants.

Doorgroeien en ontwikkelen naar Accountant

Als starter werk je graag samen met collega’s en elke dag weer ga jij voor de hoogst haalbare kwaliteit. Bij DRV zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Als je enkele jaren ervaring hebt opgedaan als Assistent Accountant en laat zien dat je toe bent aan de volgende stap, kan je doorgroeien en zelf ook startende Assistent Accountants begeleiden. Je uiteindelijk doel is het behalen van je AA-titel en doorgroeien naar de functie van Accountant Relatiebeheerder of zelfs manager.

Wat ga je doen?

Als Beginnend Assistent Accountant voer je veel verschillende werkzaamheden uit. We hebben een aantal taken kort voor je op een rij gezet:

 • Inrichten van geautomatiseerde totaaloplossingen
 • Analyseren van informatie en gerichte adviezen geven
 • Jaarrekeningen samenstellen
 • Ondersteunen bij het samenstellen van managementinformatie
 • Verzorgen van fiscale aangiften
 • Administraties voeren
 • Sparren met collega’s en Relatiebeheerders over goede adviezen
 • Cijfers beoordelen

Iets voor jou?

Met de juiste combinatie van skills & talenten ben jij op je plek bij DRV. Belangrijk is cijfermatig inzicht, maar dat is niet genoeg. Je moet ook integer zijn en een rechte rug hebben. Ondernemers moeten op jouw onafhankelijke oordeel kunnen rekenen. Door de toenemende digitalisering en automatisering is het verder ook steeds belangrijker dat je het leuk vindt om de cliënt te adviseren en een goede cliëntrelatie op te bouwen. Wij zijn ook geïnteresseerd in jou. Wie ben je, wat doe je, wat beweegt jou als persoon. Dit ben jij:

 • Leergierig en gedreven
 • Als een vis in het water in een dynamische omgeving
 • Kwaliteit- en resultaatgericht
 • Communicatief sterk en op een prettige manier assertief
 • Commercieel en ondernemend ingesteld
 • Ambitieus en de drive om te groeien in je vak en als persoon

Dit kan je van ons verwachten

 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden naar Accountant Relatiebeheerder en verder
 • Wij investeren in jou door bij te dragen aan de kosten van jouw studie
 • Naast je studie een aantrekkelijk salaris, afhankelijk van jouw ervaring en achtergrond
 • Reiskostenvergoeding
 • Gezellige, informele werksfeer
 • Individueel mentorschap
 • Onbeperkt online trainingen
 • 28 vakantiedagen en pensioenregeling
 • Vaktechnisch bijblijven en groeien via de DRV Academie

Beginnend Assistent Accountant bij DRV iets voor jou? Wij maken graag kennis!

DRV Accountants & Adviseurs heeft oog voor talent. Talent is er in vele soorten en maten, iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten. We staan open voor persoonlijke verschillen en voor de ontwikkeling van je talent. We vinden het belangrijk om je te stimuleren in je professionele en persoonlijke groei. Zo kun je jouw talenten ontwikkelen. 

Meer weten?

Wil je meer weten, neem dan contact op met onze Corporate Recruiter via recruitment@drvif.nl of +31 (0)6-46058268.

Back to top
Cancel