Werkstudentschap Audit

Company
BDO
Type
Vacancy
Location
Rotterdam,Den Haag
Sector
Accountancy, Financial Controlling
Required language
Dutch
Website
https://www.bdo.nl

Description

Jouw uitdaging

Wil je naast je studie graag ervaring opdoen binnen de auditpraktijk? Zoek jij een functie waarbij je al snel zelf contact hebt met de klant? En vind je het leuk om samen te werken met verschillende collega’s in wisselende teams? Dan is een werkstudentschap bij BDO echt iets voor jou!  

Binnen BDO hechten wij veel waarde aan individuele aandacht en ontwikkeling en vinden we een persoonlijke sfeer erg belangrijk. Als werkstudent in onze auditpraktijk krijg je direct veel vrijheid, verantwoordelijkheid en klantcontact. Je wordt begeleid door een vaste mentor die jou wegwijs maakt binnen de organisatie.

Dit zijn je werkzaamheden 

 • Je verricht controlewerkzaamheden van diverse posten in de jaarrekening;
 • Je controleert de jaarrekening en of voldoet aan wet- en regelgeving;
 • Je stelt delen van conceptrapportages op;
 • Je verdiept je in de bedrijfsprocessen en hoe deze uiteindelijk leiden tot een jaarrekening;
 • Je helpt met het voorbereiden van brieven en verklaringen voor de klant.

Dit maakt je werk leuk 

 • Je werkt onder begeleiding van ervaren collega’s in teams die per klant verschillend zijn.
 • Je werkt voor veel verschillende klanten: van internationale ondernemingen tot MKB en van gerenommeerde familiebedrijven tot non-profitorganisaties. Dit maakt je werkt gevarieerd, want je past je werkzaamheden bij elk type organisatie anders toe.
 • Je krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.
 • Je krijgt een goed beeld van onze organisatie en hetgeen dat BDO jou kan bieden.
 • Je hebt volop doorgroeimogelijkheden. Na het afronden van je opleiding heb je de mogelijkheid om je carrière bij BDO voort te zetten. In dit geval bieden wij voldoende studiefaciliteiten aan om je (post)master tot registeraccountant, op kosten van BDO, in deeltijd te vervolgen.

Dit ben jij

We zoeken een werkstudent die actief meedenkt en met ideeën durft te komen om zo altijd te blijven innoveren. Je past goed bij BDO als je proactief, sociaal en een echte teamspeler bent. Je bent nieuwsgierig en wilt graag meer over het accountancy vak te weten komen. 

 • Je bent bezig met je wo bachelor- of (pre-)masteropleiding;
 • Je hebt passie voor financiële cijfers en hebt aantoonbare interesse in accountancy;
 • Je pakt de kans om werkervaring op te doen met beide handen aan;
 • Je bent gemotiveerd om van anderen te leren;
 • Je kunt uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent beschikbaar vanaf februari 2023 of september 2023.

Dit bieden wij

Als je kiest voor een werkstudentschap bij BDO kom je terecht in een open, sociale en professionele werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en je eigen kansen te creëren. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Dit doen we onder andere door: 

 • De startersacademie om jouw werkstudentschap een kickstart te geven;
 • De BDO Academie die een breed scala biedt aan vaktechnische - en vaardigheidstrainingen;
 • Uitstekende begeleiding en training-on-the-job door ervaren collega’s;
 • Het Talent Ontwikkel Programma (TOP).

Daarnaast vinden wij dat er bij inspanning ook ontspanning hoort. Je ontvangt van ons:  

 • Een vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van een geselecteerde sportschool in de buurt;
 • 32 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Is dat niet voldoende? Dan heb je de mogelijkheid om 15 vakantiedagen per jaar bij te kopen.

We bieden je, naast een vast salaris, ook verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden aan: 

 • Een laptop;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Onkostenvergoeding;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling (deelname vanaf 21 jaar);
 • Korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea.
 • In de maand mei ontvang je een vakantietoeslag van 8,33%.

Interesse?

Dan zijn wij ook nieuwsgierig naar jou! Laat je cv en motivatie achter via de solliciteerbutton. Je kunt vervolgens binnen 10 werkdagen een reactie van ons verwachten. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Maud Hoenderkamp (Campus Recruiter) via WhatsApp of via maud.hoenderkamp@bdo.nl.

Een online assessment en pre-employment screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure. In het assessment worden onder andere acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. 

Dit is BDO

BDO biedt de beste oplossingen op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. En de beste plek om te werken. Met 2.600 professionals zijn we groot genoeg om kansen te krijgen en klein genoeg om ze te creëren. Je staat aan het roer van je eigen carrière. Met eigen klanten - van multinational tot mkb, van publieke organisatie tot familiebedrijf. Als iets ons typeert, is het wel onze persoonlijke benadering. We zijn een kantoor waar iedereen zichzelf mag zijn en willen een weerspiegeling vormen van de maatschappij. Met een realistische werk-privé balans die gezonde ambitie vleugels geeft. Spreekt onze mentaliteit jou aan? Dan is dit je kans.

Soliciteer hier!

Back to top
Cancel