Junior Performance Analyst | PGGM

Company
PGGM
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Asset Management, Quantitative Finance, Risk Management
Required language
Dutch, English
Website
www.pggm.nl

Description

Met het beheren van € 220 miljard heeft én voelt PGGM een grote verantwoordelijkheid. Het gaat tenslotte om de pensioengelden van miljoenen mensen. Geef je carrière een vliegende start bij een vooraanstaande vermogensbeheerder. Join our team!

Jouw rol

Jij bent als performance analist in staat de financiële en duurzaamheidsresultaten van beleggingsportefeuilles van PGGM op een heldere manier te verklaren en uit te leggen aan onze beleggers, het management en aan PFZW. Je verzorgt diverse performance- en attributierapportages voor onze klanten, management en de beleggers. Je hebt kennis van vermogensbeheer en bent in staat om de link te leggen tussen de behaalde rendementen en marktontwikkelingen. Jouw focusgebieden zijn onze publieke beleggingen: aandelen, vastrentende waarden en krediet beleggingen. Het verbeteren en efficiënter maken van processen op deze vlakken wordt een van de uitdagingen voor je. Je bent leergierig en wilt het naadje van de kous weten. Je hebt interesse in duurzaamheid en klimaat en wilt met je kennis de maatschappelijke bijdrage van onze beleggingen in kaart kunnen brengen. Je denkt mee aan de ontwikkeling van de methodes en legt een verband tussen financiële en niet-financiële rendementen. 

Jouw afdeling binnen PGGM

Het Performance Analysis team is onderdeel van de afdeling Performance & Risk Control (P&RC) binnen de Risk & Compliance unit van PGGM. De afdeling heeft 18 medewerkers waarvan 7 het performance team vormen. Het meten van de beleggingsresultaten en het uitvoeren van analyses hierop is de belangrijkste taak van het performance team. Naast de traditionele financiële beleggingsresultaten meet het team ook de maatschappelijke bijdrage van de beleggingen. Denk aan Co2 meeting of impact beleggen. Je werkveld is breed en uitdagend: het team overziet de gehele beleggingsketen vanaf de pensioenverplichtingen via strategisch advies tot portefeuille-implementatie binnen Vermogensbeheer. Als onderdeel van Risk & Compliance werkt het team nauw samen met andere Risk disciplines met als doel om de analyses zo waardevol mogelijk te maken voor de klanten, het management van PGGM en de beleggers. 

Jouw achtergrond

 • Klant/ en resultaatgericht, sterke analytische vaardigheden, nauwkeurig, zelfstandig, communicatief vaardig, assertief en een teamplayer. 
 • Je bent ambitieus, je bent in staat om te reflecteren op je eigen functioneren en streeft voortdurend naar verbeteringen. 
 • WO werk- en denkniveau. 
 • Bij voorkeur een kwantitatieve opleiding (econometrie, wiskunde, economie enz). 
 • Communicatief vaardig in Engels. 
 • Affiniteit met data en IT, zoals Power BI en Phyton. 
 • Bereid om een CFA, VBA, CIPM of andere relevante opleiding te volgen. 
 • Ervaring bij vermogensbeheerder is een pré. 
 • Inzicht in beleggingsprocessen en –systemen is een pré (met name SimCorp Dimension, Blackrock Aladdin en FactSet). 

Wat wij bieden

PGGM staat bekend om goed werkgeverschap. We belonen onze medewerkers voor hun inzet en hechten veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé. Uiteraard zien we graag dat jij je verder ontwikkelt en daarom ondersteunen we je hierin. Je mag rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris in schaal 9 van de PGGM CAO Front Office;
 • Een eindejaarsuitkering van 7,5%;
 • Ruim 26 vakantiedagen (o.b.v. 36 uur);
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • Een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW;
 • Een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen met veel vrijheid voor eigen invulling.

Voor meer informatie over onze CAO en arbeidsvoorwaarden, klik hier.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Meryem el Ajjouri (Campus Recruiter) via 06-51064717 of meryem.el.ajjouri@pggm.nl. Wil je eerst een informeel gesprek met één van de teamleden hebben? Je bent van harte welkom voor een virtuele kop koffie. 

Solliciteer direct

Back to top
Cancel