Consultant Transaction Diligence | Strategy & Transactions

Company
EY
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, M&A
Required language
Dutch, English
Website
http://www.ey.com/nl/nl/home

Description

Bij Transaction Diligence kom je in aanraking met de meest toonaangevende (internationale) deals, die dan ook regelmatig de voorpagina’s halen. Om deze fusies en overnames tot een succes te maken doen we vooraf grondig onderzoek naar de winstgevendheid, vermogenspositie en het risicoprofiel van de onderneming.

De uitdaging - What future are you building towards?
Als Transaction Diligence specialist geef jij jouw klant advies over de belangrijkste (financiële) aandachtspunten bij het aan- of verkopen van een onderneming.

Ons team - Do great minds always think alike?
Binnen de afdeling Transaction Diligence houden wij ons bezig met het uitvoeren van due diligence onderzoeken om bij fusies en overnames de bekende “kat in de zak” te voorkomen. Wij doen grondig onderzoek naar de financiële, commerciële, operationele en juridische aspecten van de te kopen onderneming. Onze klanten zijn beursgenoteerde organisaties, private equity bedrijven en familiebedrijven.

Het kantoor - Waar kom je te werken?
Ons kantoor in Rotterdam ligt aan de Maas met uitzicht op de Erasmusbrug. Als je ‘s-morgens (vroeg) langs de Boompjes naar kantoor rijdt kun je de stad zien ontwaken aan de Maas. Er werken rond de 400 mensen, toch heerst er een gemoedelijke sfeer alsof iedereen elkaar kent. Bij binnenkomst word je warm ontvangen door Jan en Maureen. Het kantoor ligt op loopafstand van het centrum waardoor je gemakkelijk even buiten de deur kan lunchen, of even een frisse neus kan halen door een wandeling langs de Maas. Het restaurant op de eerste etage staat binnen EY bekend om de heerlijke verse en gezonde lunch die chefkok Boudewijn met zijn team elke dag bereidt.

Verantwoordelijkheden: How can you make a lasting impact in a rapidly changing world?

 • Je analyseert de historische en geprojecteerde resultaten van de onderneming, de financiële positie, en andere complexe vraagstukken, met behulp van onder andere data analytics.

 • Door middel van het analyseren van (geprojecteerde) EBITDA, werkkapitaalniveaus en balansposities, breng je de Valuation Drivers van de onderneming in kaart.

 • Samen met het team vertaal je jouw conclusies naar specifieke aandachtspunten voor de waardering en structurering van de transactie. Hiermee lever je input voor de onderhandelingen over de te betalen (ver)koopprijs en voorwaarden van de transactie.

 • Je bent samen met je team de kritische schakel in het M&A proces en houdt nauw contact met andere adviseurs, zowel binnen als buiten EY, en overige stakeholders van de transactie.

 • Je neemt samen met jouw andere SaT jaargenoten deel aan het Transaction Graduate Program (TGP) waarbij je zowel technische als persoonlijke vaardigheden ontwikkelt tijdens off-site events.

Functie criteria - Where do you start if you want to change the world? 

 • Je zit in de laatste fase of bent zojuist afgestudeerd van je WO studie in bijvoorbeeld Finance, (Financial) Economics, Finance & Investments, Accounting & Financial Management danwel een andere financieel georiënteerde of technische studie. Een andere studie achtergrond en een sterkte affiniteit met Finance? We zien graag je motivatie tegemoet. Startdatum 15 september 2023 (in overleg).

 • Je hebt affiniteit met fusies en overnames, corporate finance en de financiële wereld in brede zin.

 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk zeer goed. Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

 • Je bent ervaren met Microsoft Office en hebt affiniteit om met nieuwe data analyse tools te werken (Alteryx en Power BI). Daarnaast ben je bereid en enthousiast om de opleiding tot CFA Charterholder te volgen.

 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevantie stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.

Nu al enthousiast? Solliciteer dan snel!
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld pas solliciteren wanneer zij aan alle gestelde criteria voldoen, terwijl mannen gemiddeld solliciteren als zij aan 6 van de 10 eisen voldoen. Heb je interesse in deze vacature, maar twijfel je over enkele criteria? Twijfel dan niet om te solliciteren!

Wat wij bieden - Is everything that counts being counted?

 • Als consultant neem je deel aan het Transaction Graduate Program (TGP). Het TGP duurt anderhalf jaar, waarbij er elk kwartaal een kwartaalbijeenkomst met de traineegroep en een bijeenkomst met het Development & Learning Team is. De kick-off week vindt elk jaar plaats in de eerste week van september. Het is ook mogelijk om later in te stromen. Dan sluit je gewoon aan bij de huidige jaarlage.

 • Vitaliteit: de keuze is aan jou. Een online sessie met een externe vitaliteitscoach, praktische tips over onderwerpen zoals voeding, energie, slaap en mindset, korting bij Healthcity en/of een tegoedkaart om een padelbaan te huren.  

 • Flexibel werken: in overleg met je team bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Thuis, op kantoor, bij de klant of vanuit een ander Europees land (tot 20 werkdagen per jaar).

 • Thuiswerkplekregeling: om je thuiswerkplek optimaal in te richten stelt EY de volgende middelen voor jou beschikbaar: bureaustoel, zit/sta bureau, externe monitor, bureaulamp, (bluetooth) headset en een groot extern toetsenbord.

 • Laptop en smartphone: je hebt recht op een laptop en smartphone met zakelijk abonnement. 

 • Salaris: naast je vaste salaris kun je, afhankelijk van de financiële prestatie van EY, in aanmerking komen voor een bonus. Ook heb je recht op een onkostenvergoeding (functie afhankelijk) en een internetvergoeding van €40,- netto per maand.

 • Vrije dagen: je hebt recht op 29 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen in te kopen.

 • Opleidingen: EY vindt het belangrijk dat je altijd de mogelijkheid hebt je te ontwikkelen als je dat wilt. We bieden je de mogelijkheid aan om verschillende soft & hard skills trainingen, opleidingen en externe cursussen te volgen. Bijvoorbeeld het behalen van een MBA om jouw skills op het gebied van Leadership, Business en Tech te verbreden.  

 • Mobiliteitsregeling: draag direct bij aan onze ambitie om in 2025 de CO2-voetafdruk van EY te verlagen tot nul. Met onze regeling kies je zelf voor de meest uiteenlopende duurzame opties. Denk aan het gebruik van leasefietsen, elektrische deelscooters, elektrische deelauto's, flexibele leaseauto's en verschillende abonnementen voor het openbaar vervoer. Een app geeft je inzicht in jouw CO2 voetafdruk.

 • Fietsregeling: financier de aanschaf van jouw nieuwe fiets vanuit jouw brutoloon (aankoopbedrag verdeeld over 12 maanden) of vanuit jouw bovenwettelijke vakantie-uren saldo. 

 • Pensioen: vanaf jouw start bij EY bouw je pensioenkapitaal op. Iedere maand stelt EY een premie beschikbaar voor jouw pensioen. Ook is er de mogelijkheid om vrijwillig extra bij te sparen. 

Sollicitatieprocedure: How can you prepare for a long life together?
De procedure bestaat uit een coffee chat - assessment - 1 of 2 sollicitatiegesprekken - partnergesprek - offer.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Back to top
Cancel