Consultant | Valuation, Modeling and Economics, Strategy & Transactions

Company
EY
Type
Vacancy
Location
Rotterdam
Sector
Consultancy, M&A
Required language
Dutch, English
Website
http://www.ey.com/nl/nl/home

Description

De uitdaging - What future are you building towards?
Heb jij interesse in transacties en corporate finance en wil je bijdragen aan de realisatie van financiële modellen, en het uitvoeren van analyses en waarderingen?

Ons team - Do great minds always think alike?
Binnen de afdeling Valuation, Modeling & Economics werken wij aan het ontwikkelen en bouwen van financiële modellen om complexe analyses uit te voeren en waarderingen op te stellen. Dit doen wij ten behoeve van transacties en bredere corporate finance opdrachten. Ook hebben wij een team dat zich bezighoudt om de ESG-impact op de strategische- en investeringsbeslissingen van onze klanten te integreren en te kwantificeren. Onze klanten zijn multinationals, financiele instellingen en private-equity bedrijven.

Waar kom je te werken?
Ons kantoor in Rotterdam ligt aan de Maas met uitzicht op de Erasmusbrug. Als je ‘s-morgens (vroeg) langs de Boompjes naar kantoor rijdt kun je de stad zien ontwaken aan de Maas. Er werken rond de 400 mensen, toch heerst er een gemoedelijke sfeer alsof iedereen elkaar kent. Bij binnenkomst word je warm ontvangen door Jan en Maureen. Het kantoor ligt op loopafstand van het centrum waardoor je gemakkelijk even buiten de deur kan lunchen, of even een frisse neus kan halen door een wandeling langs de Maas. Het restaurant op de eerste etage staat binnen EY bekend om de heerlijke verse en gezonde lunch die chefkok Boudewijn met zijn team elke dag bereidt.

Wat je gaat doen: How can you make a lasting impact in a rapidly changing world? 

 • Je bent onderdeel van een divers team en adviseert klanten met op maat gemaakte financiële modellen. Je wordt uitgedaagd om de belangrijkste value drivers, kansen en risico’s inzichtelijk te maken in financiële modellen zodat verschillende scenario’s kunnen worden doorgerekend.
 • Je geeft advies over belangrijke financiële en strategische vraagstukken met een kwantitatieve insteek. Dit doe je door het uitvoeren van financiële analyses en het opstellen van waarderingen.
 • Je bent betrokken bij het opstellen van rapporten en het presenteren van de resultaten aan diverse ondernemingen.
 • Je adviseert ondernemingen bij het budgetterings- en planningsproces en beoordeelt de robuustheid en betrouwbaarheid van door derde partijen opgestelde financiële modellen.
 • Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en werkt in internationale en interdisciplinaire teams.

Wat wij zoeken: Where do you start if you want to change the world? Wat zoeken wij?

 • Je zit in de laatste fase of bent zojuist afgestudeerd van je WO studie in bijvoorbeeld Finance, (Financial) Economics, Finance & Investments, Accounting & Financial Management danwel een andere financieel georiënteerde of technische studie. Een andere studie achtergrond en een sterkte affiniteit met Finance? We zien graag je motivatie tegemoet. Startdatum 15 september 2023 (in overleg).
 • Je hebt affiniteit met fusies en overnames, corporate finance en de financiële wereld in brede zin.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk zeer goed. Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.
 • Je bent ervaren met Microsoft Office en hebt affiniteit om met nieuwe data analyse tools te werken (Alteryx en Power BI). Daarnaast ben je bereid en enthousiast om de opleiding tot CFA Charterholder te volgen.
 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevantie stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.

Nu al enthousiast? Solliciteer dan snel!
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld pas solliciteren wanneer zij aan alle gestelde criteria voldoen, terwijl mannen gemiddeld solliciteren als zij aan 6 van de 10 eisen voldoen. Heb je interesse in deze vacature, maar twijfel je over enkele criteria? Twijfel dan niet om te solliciteren!

Wat wij bieden: Is everything that counts being counted?

 • Als consultant neem je deel aan het Transaction Graduate Program (TGP). Het TGP duurt anderhalf jaar, waarbij er elk kwartaal een kwartaalbijeenkomst met de traineegroep en een bijeenkomst met het Development & Learning Team is. De kick-off week vindt elk jaar plaats in de eerste week van september. Het is ook mogelijk om later in te stromen. Dan sluit je gewoon aan bij de huidige jaarlage.
 • Vitaliteit: de keuze is aan jou. Een online sessie met een externe vitaliteitscoach, praktische tips over onderwerpen zoals voeding, energie, slaap en mindset, korting bij Healthcity en/of een tegoedkaart om een padelbaan te huren.  
 • Flexibel werken: in overleg met je team bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Thuis, op kantoor, bij de klant of vanuit een ander Europees land (tot 20 werkdagen per jaar).
 • Thuiswerkplekregeling: om je thuiswerkplek optimaal in te richten stelt EY de volgende middelen voor jou beschikbaar: bureaustoel, zit/sta bureau, externe monitor, bureaulamp, (bluetooth) headset en een groot extern toetsenbord.
 • Laptop en smartphone: je hebt recht op een laptop en smartphone met zakelijk abonnement.
 • Salaris: naast je vaste salaris kun je, afhankelijk van de financiële prestatie van EY, in aanmerking komen voor een bonus. Ook heb je recht op een onkostenvergoeding (functie afhankelijk) en een internetvergoeding van €40,- netto per maand.
 • Vrije dagen: je hebt recht op 29 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen in te kopen.
 • Opleidingen: EY vindt het belangrijk dat je altijd de mogelijkheid hebt je te ontwikkelen als je dat wilt. We bieden je de mogelijkheid aan om verschillende soft & hard skills trainingen, opleidingen en externe cursussen te volgen. Bijvoorbeeld het behalen van een MBA om jouw skills op het gebied van Leadership, Business en Tech te verbreden.  
 • Mobiliteitsregeling: Draag direct bij aan onze ambitie om in 2025 de CO2-voetafdruk van EY te verlagen tot nul. Met onze regeling kies je zelf voor de meest uiteenlopende duurzame opties. Denk aan het gebruik van leasefietsen, elektrische deelscooters, elektrische deelauto's, flexibele leaseauto's en verschillende abonnementen voor het openbaar vervoer. Een app geeft je inzicht in jouw CO2 voetafdruk.
 • Fietsregeling: financier de aanschaf van jouw nieuwe fiets vanuit jouw brutoloon (aankoopbedrag verdeeld over 12 maanden) of vanuit jouw bovenwettelijke vakantie-uren saldo. 
 • Pensioen: vanaf jouw start bij EY bouw je pensioenkapitaal op. Iedere maand stelt EY een premie beschikbaar voor jouw pensioen. Ook is er de mogelijkheid om vrijwillig extra bij te sparen. 

Sollicitatieprocedure: How can you prepare for a long life together?
De procedure bestaat uit een coffee chat - assessment - 1 of 2 sollicitatiegesprekken - partnergesprek - offer.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Solliciteer direct

Back to top
Cancel