Afstudeerstage M&A | Due diligence

Company
SINCERIUS
Type
Thesis Internship
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Financial Services, Fintech, M&A
Required language
Dutch
Website
https://sincerius.nl/nl/werken-bij/

Description

Houd jij ook zo van cijfers en de dynamiek van M&A? Wij ook! Als je op zoek bent naar een uitdagende stage binnen een team van gedreven mensen die nét even wat oprechter, pragmatischer en eigenwijzer zijn, dan zit je bij SINCERIUS op de juiste plek!

Wij zijn SINCERIUS, frontrunner in data-driven due diligence.  We bieden next level Transaction Services en ondersteunen onze klanten in alle fasen van hun investeringscycli.

De wereld van fusies en overnames (M&A) is hectisch. De doorlooptijd van een transactieproces is kort, meestal slechts enkele weken, en onderhandelingen zorgen voor een positieve spanning bij zowel koper, verkoper als hun adviseurs. Het is essentieel om snel inzicht te krijgen in de financiële gegevens en de kansen en risico’s van de overname target. Dat doen we met een financiële due diligence.

JOUW ROL ALS STAGIAIR M&A FINANCIAL DUE DILIGENCE

Als scriptie stagiair werk je één dag per week aan je scriptie, de andere vier dagen voer je samen met je collega’s een due diligence onderzoek uit. Dat houdt in dat je diepgaande analyses maakt van de financiële en operationele gegevens van de overname target en daarbij kijkt naar historische cijfers om zo de toekomstige winst en cashflow verwachtingen te kunnen onderbouwen. Waar anderen stoppen, kijk jij verder.

Samen met jou bepalen we je scriptie onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld gaan over werkkapitaal management en M&A. In ieder geval staat een diepgaande analyse of het modelleren van financiële of operationele data centraal. Binnen SINCERIUS krijg je een vaste scriptiebegeleider aangewezen die je tijdens je hele periode bij ons inhoudelijk begeleidt bij je scriptie.

Door in de financiële gegevens te duiken, onderzoek je onderliggende trends en doorgrond je het businessmodel van de overname target. Je bent altijd op zoek naar feiten en krijgt net dat stukje informatie boven water dat de overnameprijs kan beïnvloeden. Hiervoor bespreek je je analyses met hun CEO, CFO en/of controller. De resultaten van het onderzoek presenteer je in een korte en bondige rapportage aan je klanten. De klant (vaak een private equity partij) gebruikt deze informatie in zijn waardering en onderhandelingsstrategie voor het bepalen van de definitieve (ver)koopprijs.

ONZE OPDRACHTGEVERS 

SINCERIUS adviseert nationale en internationale klanten met een focus op Nederlandse Private Equity partijen. Tot onze vaste opdrachtgevers behoren onder andere Mentha Capital, Committed Capital, Capital A, Rabo Investments en ING Corporate Investments. We hebben inmiddels een stevige reputatie opgebouwd binnen de M&A wereld. Sinds 2013 zijn we bijna elk jaar genomineerd voor de M&A Awards in de categorie ‘Best Transaction Services Advisor’. In 2018, 2021 en 2022 hebben we zelfs gewonnen! 

Opgericht in 2010 als eerste Nederlandse financial due diligence boutique met als doel om Financial Due Diligence toegankelijker, effectiever en innovatiever te maken, zijn we inmiddels een gevestigde naam in de markt. Ons team bestaat uit ongeveer 40 ambitieuze professionals. Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, toegankelijkheid, ondernemerschap, innovatie, hands-on mentaliteit en plezier. Met onze compacte teams van professionals kunnen wij altijd snel schakelen, de juiste risico’s afwegen en aandachtspunten signaleren die er werkelijk toe doen. Onze oplossingsgerichte mentaliteit en transparante aanpak leiden ertoe dat wij kernachtig en kwalitatief goed werk leveren. 

ONZE WAARDEN

Jouw steile leercurve

Om onze dienstverlening next level te houden, blijven we onszelf steeds uitdagen en staan groei en ontwikkeling centraal. En daar profiteert niet alleen de klant van, maar ook jij. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door intensief samen te werken met ons ervaren en gedreven team in combinatie met een innovatief en eigenwijs opleidingsprogramma. Daarnaast is de doorlooptijd van de projecten relatief kort waardoor je snel veel bedrijven en branches diepgaand leert kennen. En voor een optimale start koppelen we je aan een buddy die je de eerste twee maanden training on-the-job geeft en bij wie je met al je vragen terecht kan.

Onze mensen zijn net even anders; net wat oprechter, toegankelijker, eigenwijzer en pragmatischer. Bij SINCERIUS mogen mensen open, eerlijk en kwetsbaar zijn. Samen zorgt dit voor een fijne en veilige leer- en werkomgeving én een steile leercurve.

Betrokken vanaf dag één

Bij SINCERIUS ga je vanaf dag één mee naar de klant. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op? welke trends zie je? We laten je stoeien met de financiële gegevens, laten je in- en uitzoomen zodat je de details begrijpt én uiteindelijk het hele plaatje leert te begrijpen.  Jouw bevindingen nemen we vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Jouw inspraak

Wij staan voor next level Transaction Services. Dat betekent dat we onszelf steeds blijven uitdagen om onze dienstverlening next level te houden. Dit kan alleen als iedereen binnen onze organisatie zich hier verantwoordelijk voor voelt. En dat doen we. Onze stagiairs, werkstudenten, consultants, managers, directors, partners en ondersteuners hebben allemaal oog voor waar en hoe we kunnen innoveren. Iedereen denkt mee en neemt zelf initiatief daar waar kansen liggen. Intern zijn er verschillende strategische projecten waar je bij aan kunt sluiten om mee te denken over de ontwikkeling van de organisatie; op de vlakken die jou het meest aanspreken. 

WIE BEN JIJ?

 • Je bent in de laatste fase van je WO Master Finance, Accounting, Econometrie of een andere kwantitatieve studie hebt interesse in ons vak;
 • Je bent analytisch sterk, hebt oog voor detail en ziet snel verbanden. Door dingen nét even wat anders te bekijken, maak je je complexe financiële vraagstukken snel eigen.
 • Je bent handig met Excel en PowerPoint;
 • Vrienden omschrijven je als kritisch, maar oprecht en communicatief sterk;
 • Je bent ondernemend, je denkt mee en neemt initiatief in het innoveren bij SINCERIUS;
 • Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega die met plezier naar kantoor komt.

 

WIE ZIJN WIJ?

 • Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog en we werken hard;
 • We communiceren open, toegankelijk en transparant, zowel naar de klant als naar elkaar. We zeggen waar het op staat. We voelen ons betrokken bij de klant en zetten ons voor de volle 100% in;
 • We zijn in staat om snel en efficiënt tot de kern door te dringen;
 • We nemen initiatief en denken mee. We hebben de energie om altijd snel en goed te reageren met een oplossingsgerichte mentaliteit. Dat verwacht de klant en dat verwachten we van elkaar;
 • We doen het samen en helpen elkaar;
 • Uiteraard ondernemen we ook regelmatig activiteiten met het hele team. Hierdoor heerst er een open en ontspannen sfeer op kantoor.

 

WAT BIEDEN WIJ?

 • Een steile leercurve, met veel ontwikkelmogelijkheden;
 • Een goed bereikbare werkplek aan de Amsterdamse grachten of op het Westplein in Rotterdam;
 • Een stagevergoeding van €825,- per maand;
 • Een betrokken mentor waar je terecht kunt met al je vragen;
 • Feedback waar je wat aan hebt;
 • Kans om op meerdere vlakken bij te dragen aan de verdere groei van SINCERIUS;
 • Gezellige borrels en feesten, samen varen bij mooi weer, sportieve uitjes, samen (après-)skiën en nog veel meer!

 

Erachter komen of deze functie bij jou past? Wij staan altijd open voor een (digitaal) kopje koffie! Stuur een mail naar solliciteren@sincerius.nl, Brent (Senior consultant) legt je graag meer uit over deze functie, dit kan digitaal of bij ons op kantoor.

Bij SINCERIUS is iedereen welkom, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd, etniciteit, religie, seksuele oriëntatie of beperking. We zijn er trots op dat we een cultuur van respect en samenwerking hebben gecreëerd, waarin iedere medewerker wordt gewaardeerd om zijn of haar unieke bijdrage. We erkennen diversiteit als een kracht die ons in staat stelt beter te begrijpen, te innoveren en te groeien als organisatie. Als inclusieve en gelijkwaardige werkgever bieden we een betrokken en open werkomgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt om te groeien. We zorgen voor transparante beloning, een steile leercurve en een helder carrièrepad. Daarnaast staan wij voor ondernemerschap en inspraak en bevorderen we een cultuur waarin iedereen gehoord en gewaardeerd wordt.

Solliciteer direct

Back to top
Cancel