Auditdienst Rijk (Ministerie van Financiën)

Website
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijksoverheid/auditbeleid/auditdiensten
Sector
Accountancy, Government, IT
Required language
Dutch

About Auditdienst Rijk (Ministerie van Financiën)

Wie zijn wij:

De Auditdienst Rijk (ADR) is de onafhankelijke interne auditor van de Rijksoverheid en de auditautoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. Met onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording helpt de ADR de Rijksoverheid nog beter te functioneren. De ADR werkt in opdracht van alle ministeries. Zo bouwt de ADR aan een stevige basis voor een toekomstbestendige Rijksoverheid.

Het werkveld van de ADR omvat de gehele Rijksoverheid. Dit veld is de afgelopen jaren volop in beweging. Auditors worden ingeschakeld bij belangrijke (politieke) vraagstukken zoals onderzoeken op het gebied van (verbeteren van de) informatiebeveiliging, versterken risicobewustzijn van departementen, ondersteunen van grote transitietrajecten zoals bij de Belastingdienst, bijdrage leveren aan reductie controle- en uitvoeringslasten. Onze rapporten staan steeds meer in de politieke belangstelling.

Wie zoeken wij:

Ben jij de onderzoeker op het gebied van financiële vraagstukken en/of het beheer van Europese geldstromen? Draag jij actief bij aan een toekomstbestendige Rijksoverheid door de ambtelijke en politieke leiding proactief, snel, themagericht en actueel te informeren over de uitkomsten van onze onderzoeken? Kun jij hen daarbij handelingsperspectief bieden? Ben je flexibel en innovatief? Heb je het lef om van gebaande paden af te wijken om de opdrachtgever daadwerkelijk verder te helpen? Dan pas je uitstekend bij de Auditdienst Rijk!

Het Audit Traineeship bij de Auditdienst Rijk is een programma van 2 jaar vol uitdagingen, waarbij je de juiste begeleiding krijgt om jezelf maximaal te ontwikkelen. Als audittrainee doe je vanuit de auditfunctie onderzoek binnen de hele Rijksoverheid en kun je de politieke, bestuurlijke en financiële werkelijkheid van de Rijksoverheid ontdekken. Het werk is gevarieerd doordat je bij verschillende rijksonderdelen aan het werk gaat, en door het type opdrachten dat je uitvoert.

Naast je werk volg je 1 dag in de week een (post)master aan de universiteit of je stelt zelf een programma samen met vakinhoudelijke opleidingen en trainingen.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kan ontwikkelen tot een rijksbreed inzetbare financial auditor (startend accountant);
 • een passende opleiding op het gebied van Accountancy volledig door ons betaald;
 • een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
 • een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
 • verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
 • een prima startsalaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar om gaan;
 • een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Om deel te kunnen nemen aan het Audit Traineeship, moet je in ieder geval aan de volgende eisen voldoen:

 • Je hebt een hbo- of wo-studie afgerond
 • Je hebt affiniteit met Accountancy
 • Je hebt maximaal 3 jaar werkervaring
 • Je vindt het leuk om ergens helemaal in te duiken
 • Je bent enthousiast, resultaatgericht, analytisch, communicatief en kritisch
 • Je beschikt over een gezonde dosis lef en denkt vernieuwend
 • Je bent in staat technische details uit te leggen aan mensen met een andere achtergrond

Kennismaken en solliciteren:

Ben jij nieuwsgierig geworden? Wil jij starten als Financial Audit Trainee bij de Auditdienst Rijk? Neem dan voor meer informatie over en sollicitatie op deze functie contact via audittraineeship@minfin.nl of lees meer over de Auditdienst Rijk.

Back to top
Cancel