Belastingdienst

Website
https://www.werken.belastingdienst.nl
Sector
Government
Required language
Dutch

About Belastingdienst

Werken als accountant bij de Belastingdienst

Nederland financieel gezond houden
De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in beweging.
Zo ook onze accountants. Onze maatschappij vraagt om een steeds snellere dienstverlening en er komen ook voortdurend nieuwe wetten en financiële producten bij. Als accountant bij de Belastingdienst zit je boven op nieuwe ontwikkelingen en draag je bij aan een financieel gezond Nederland.

De Belastingdienst is de grootste werkgever van accountants in Nederland. Honderden accountants voeren jaarlijks duizenden fiscale controles uit. Dit kunnen kantoortoetsen zijn, maar ook boeken-, actualiteits- of bedrijfsonderzoeken. Onze accountants kijken niet alleen sec naar de cijfers, maar ook naar het verhaal áchter de cijfers. Waarom wordt een bepaalde post opgevoerd? Door de introductie van horizontaal toezicht werken onze accountants ook steeds meer ‘samen’ met ondernemers. Het proces is naar voren geschoven: van controles en sancties achteraf, naar het maken van afspraken vooraf. Als accountant moet je dus goed weten wat er speelt en voorbereid zijn op onverwachte situaties.

Verschillende specialisatiemogelijkheden
Het merendeel van de accountants bij de Belastingdienst is registeraccountant (RA). Ze werken als auditor of controlespecialist, maar ook als teammanager of klantcoördinator bij de Directie Particulieren, de Directie Midden- en Kleinbedrijf of – als je liever met een internationale component werkt – bij de Directie Grote Ondernemingen óf bij de Douane of FIOD. Twijfel je nog tussen werken of doorstuderen? Dan is het duaal leertraject accountancy van de Belastingdienst voor jou de perfecte carrièrestart. Tijdens dit unieke traject leer en werk je tegelijkertijd en volg je de opleiding tot registeraccountant.

Benieuwd naar je mogelijkheden als accountant bij de Belastingdienst? Kijk op werken.belastingdienst.nl/accountancy.

Back to top
Cancel