Traineeship | Commercieel Management

Company
Heineken
Type
Traineeship
Location
Overig
Sector
Multinational
Required language
Dutch
Website
https://careers.theheinekencompany.com/TheNetherlands/?locale=nl_NL

Description

Heb jij een passie voor Marketing of Sales en wil je doorgroeien naar een sleutelpositie binnen HEINEKEN? Dan is het Commercieel Management Traineeship iets voor jou!

Solliciteren voor het Commercieel Management Traineeship

Dit is mogelijk via onderstaande link:
https://my.harver.com/app/landing/5d651aebf60fff72522fb4f4  

Jouw functie als Commercieel Management Trainee

Jouw inbreng als Commercieel Management Trainee is essentieel om HEINEKEN Nederland als bedrijf scherp te houden. Jij brengt vernieuwing en zorgt ervoor dat wij als wereldmerk voorloper blijven in de markt.

Als aankomend top marketeer of sales professional:

 • Weet je wat de consument beweegt en waar de behoeften van de markt liggen;
 • Leer je ons merk competitief te positioneren aan de hand van scherpe analyses;
 • Ga je aan de slag met het analyseren en interpreteren van onze marktdata;
 • Ben je nauw betrokken bij het ontwikkelen van campagnes of introduceren van nieuwe producten;
 • Weet je hoe je jouw scherpe analyses concreet kan omzetten in acties.

Jouw werkveld als Commercieel Management Trainee

Tijdens het Traineeship ontwikkel je je tot een allround Marketing, Sales of Trade Marketing professional. Gedurende 18 maanden krijg je drie intensieve opdrachten van een half jaar in alle drie de richtingen. Bovendien zal één van de drie opdrachten in het buitenland plaatsvinden, zodat je werkervaring opdoet in een internationale HEINEKEN omgeving. Belangrijk is dat we niet alleen sturen op een zo divers mogelijk Traineeship, maar dat we ook kijken naar waar jij je verder in wil ontwikkelen, zowel binnen de discipline als qua competenties. Jij kan uiteindelijk zelf jouw voorkeur aangeven binnen welke discipline je wil uitstromen.

Lees hieronder hoe je opdrachten eruit kunnen zien:

Marketing
Om meer te leren over het echte Marketing vak kun je denken aan het ontwikkelen van een campagne voor een ‘New Product Introduction’ tot het uitwerken van een doelgroep analyse over een bestaand product en de herpositionering daarvan. Je komt terecht in één van de Brand teams. Je collega’s wisselen per project en zijn Brand Managers met veel ervaring binnen Marketing. Je werkt bij ons samen met de Nederlandse top in Marketing!

Sales
Hier leer je wat het is om Accountmanager of Trade Marketeer te zijn. Als Brand Ambassador ga je de straat op om klanten te spreken (cafés, restaurants etc.) en verbeter je de propositie van bijvoorbeeld een kratje Vrumona frisdrank. Ook kan het zijn dat je een activatie uitdenkt voor één van onze retailkanalen binnen Trade Marketing.

Ook hier wissel je per project van collega’s. Je werkt samen met Accountmanagers en Trade Marketeers die je het vak van Sales bijbrengen.

Jouw sterke punten als Commercieel Management Trainee

Als Commercieel Management Trainee:

 • Heb je passie voor Commercie binnen HEINEKEN (zowel Marketing áls Sales);
 • Houd je van het boeken van resultaten;
 • Weet je mensen mee te krijgen;
 • Heb je een oprechte interesse in mensen;
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Beschik je over een afgeronde universitaire masterstudie per 1 maart 2020;
 • Heb je maximaal 1,5 jaar werkervaring na het afronden van je studie;
 • Heb je een goede kennis van de Nederlandse taal (woord en geschrift).

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren voor ons Commercieel Management Traineeship!

Jouw arbeidsvoorwaarden als Commercieel Management Trainee

Je standplaats in Nederland is Zoeterwoude (naar verwachting in Q2 2020 Leiden), Amsterdam of Bunnik, afhankelijk van je opdracht. Wat arbeidsvoorwaarden betreft zit je uitstekend bij HEINEKEN. We bieden meer dan alleen een goed salaris: een aansprekend secundair pakket, ruime mogelijkheden om jezelf professioneel te ontwikkelen en volop kansen om door te groeien. Bovendien hechten we veel waarde aan een goede work-life balance.

Proef de dynamiek!

Het leuke van werken bij HEINEKEN is dat je bij ons altijd verder kijkt dan je eigen vak. Bij alles wat we willen verbeteren, zijn ook jouw mening en talent van belang. Zo kan het gebeuren dat je soms ver buiten je eigen vakgebied betrokken raakt bij een project waarbij je op één andere manier de passie deelt voor werken aan succesvolle merken als Amstel, Brand, Royal Club, Sourcy, Jillz, Crystal Clear en natuurlijk Heineken. Proef de dynamiek!

Interesse in het Commercieel Management Traineeship?

Leuk! Vanaf vandaag kun je solliciteren en de deadline hiervoor is 22 oktober. Jouw trainee groep start per 1 maart 2020 tegelijk met twee andere disciplines (namelijk Finance en Supply Chain). Samen met de Trainees van jouw lichting zal je aan diverse trainingen en intervisie deelnemen. Hierdoor leer je HEINEKEN in de breedste zin kennen en zal je vanaf dag één een waardevol netwerk opbouwen.

De selectieprocedure bestaat uit de volgende stappen (houd rekening met de data waarop je beschikbaar moet zijn):
1. Online sollicitatie (5 september t/m 22 oktober)
2. Interview selectiedagen (Zoeterwoude) (7, 8 of 11 november)
3. Finale Assessment Dag (Op locatie) (27 november)

 • Na elke stap volgt een Go / No Go
 • De data van de stappen staan vast, uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk
 • Je wordt op één van bovenstaande selectiedagen uitgenodigd indien je door de eerste selectie komt.

Indien je nog vragen hebt over de procedure, neem dan gerust contact op met onze Campus Recruiter Willemijn Cortenraad. Zij is te bereiken via willemijn.cortenraad@heineken.com

Back to top
Cancel