Vacancy | Junior econometrist financiële markten | Amsterdam

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Quantitative Finance
Website
https://www.werkenbijdnb.nl

Description

Zet jouw kwantitatieve talent in voor maatschappelijk relevante onderwerpen als junior econometrist financiële markten bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Vanuit een kwantitatieve invalshoek werk je als junior econometrist mee aan verschillende onderzoeken. Denk aan de gevolgen van onconventioneel monetair beleid voor financiële markten. Aan de doorwerking van politieke risico’s op markten. En aan de reactie van financiële instrumenten van banken en verzekeraars op de (lage) rente en nieuwe regelgeving. Onderwerpen met een groot maatschappelijk belang!
 
Zo doe je dat als junior econometrist financiële markten bij DNB
Je gebruikt jouw datagerichte en econometrische talenten om iedereen binnen DNB, van directie tot beleidsmedewerker en toezichthouder, continu op de hoogte te houden van wat er op financiële markten speelt. Als centrale bank en toezichthouder heeft DNB toegang tot een schat aan publieke en vertrouwelijke data. Je brengt structuur en kruisverbanden aan in de beschikbare gegevens, verricht kwantitatieve analyses, ontwikkelt modellen en vertaalt de resultaten in sprekende visualisaties. Zo verschaf je heldere en verrassende inzichten aan collega’s en lever je de basis voor besluiten over monetaire vraagstukken, toezicht en financiële stabiliteit.
 
Wat ga je precies doen? 

 • Je analyseert data van financiële markten en vertaalt deze naar heldere en toegankelijke visualisaties die gebruikt worden in (periodieke) marktupdates, thematische analyses of presentaties van directie en senior management.
 • Je werkt mee aan diepgaande analyses en de ontwikkeling van (kwantitatieve) modellen om marktontwikkelingen inzichtelijk te maken.
 • Je draagt bij aan het digitaliseren van datagedreven processen, zowel binnen de afdeling als de divisie. Waar mogelijk pas je innovaties, zoals vormen van text mining of machine learning, toe.
 • Je werkt nauw samen met onze dealingrooms die de beleggingsportefeuille van DNB beheren en de monetaire operaties van de ECB uitvoeren. Ook onderhoud je intensief contact met experts bij Nederlandse en internationaal opererende banken, verzekeraars en vermogensbeheerders.

Dit breng je mee

Je bent allereerst resultaatgericht, analytisch, initiatiefrijk en klantgericht. Daarnaast beschik je over een uitstekend probleemoplossend vermogen en kun je snel schakelen tussen verschillende onderwerpen. Je zoekt de samenwerking met anderen om concrete resultaten te bereiken.
 
Waar zijn we verder nog naar op zoek? 

 • Je beschikt over een academische master met goede resultaten, bij voorkeur in een financieel/kwantitatief georiënteerde studie.
 • Je hebt maximaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met data-analyse en –presentatie, bij voorkeur ten aanzien van financiële markten.
 • Je beschikt over kennis van programmeren, bijvoorbeeld in R, Matlab, Phyton en/of Stata.
 • Je bezit uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Hier doe je dat

Je werkt als junior econometrist op ons kantoor in Amsterdam, binnen de afdeling Market Intelligence van onze divisie Financiële Markten. Deze afdeling functioneert als de ogen en oren van DNB op financiële markten door relevante ontwikkelingen en zienswijzen te signaleren en duiden.
 
Het team waarin je gaat werken bestaat uit 10 collega’s die intensief met elkaar en met andere onderdelen van DNB samenwerken. Het werk is dynamisch, je zit continu kort op de actualiteit. De cultuur is collegiaal, open en direct. Je krijgt volop de gelegenheid om je te ontplooien en te ontwikkelen met on-the-job training en opleidingen op maat.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in hartje Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.
 
De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie: 

 • Een salaris van minimaal € 3.200,-- en maximaal € 4.500,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Solliciteer hier: https://www.werkenbijdnb.nl/vacatures/solliciteren/junior-econometrist-financiele-markten-216

Back to top
Cancel