Junior Belastingadviseur: International Tax Services

Company
BDO
Type
Vacancy
Location
Amsterdam,Rotterdam
Sector
Tax
Required language
Dutch
Website
https://www.bdo.nl

Description

Jouw uitdaging

Je eerste jaren ervaring als Junior Belastingadviseur zijn cruciaal voor je verdere carrière. Om je optimaal te ontwikkelen, word je bij BDO breed opgeleid. Je doorloopt het gehele proces van de fiscale dienstverlening naar onze klanten. Ervaren collega’s helpen je om je in de volle breedte van het vakgebied te ontwikkelen en zo te ontdekken wat je sterke punten zijn. Een betere start van een carrière tot belastingadviseur is er niet. Als Junior Belastingadviseur bij BDO kun je deze start maken!

Een greep uit je dagelijkse werkzaamheden

 • Je onderzoekt de fiscale mogelijkheden voor specifieke situaties van klanten en toetst deze aan de huidige regelgeving.
 • Je helpt bij het begeleiden van herstructureringen van klanten.
 • Je ondersteunt bij het adviseren van de klant, onder andere over voorkoming dubbele belasting, verplaatsingen, dividendstructuren, verdragenrecht en complexe deelnemingsvrijstellingstoetsen.
 • Je neemt deel aan het VTO en eens in de maand aan het junioren VTO, waarvoor je je goed voorbereid en inleest op de actuele vakkennis.

De werkomgeving

De collega’s van het International Tax Services team (ITS-team) in Rotterdam verrichten fiscale advies- en compliancediensten voor internationale corporate clients uit alle sectoren van de economie. In een wereld van complexe en steeds veranderende fiscale wet- en regelgeving zorgt het ITS-team ervoor dat deze bedrijven compliant blijven, dat risico’s worden geïdentificeerd en kansen worden gespot. Binnen het ITS-team wordt nauw samengewerkt tussen de collega’s met een adviesfocus en de collega’s die zich richten op tax compliance en reporting. Op alle functieniveaus is er rechtstreeks en intensief klantcontact.

Voorbeelden van typische ITS advieswerkzaamheden zijn:

 • Technische en cijfermatige analyse van de impact van CFC-wetgeving;
 • Analyse van impact ATAD2-wetgeving en uitwerking van mogelijke oplossingen;
 • Fiscale structurering van een overname;
 • Fiscale begeleiding bij het oprichten van Nederlandse dochtervennootschap door een buitenlandse financiële instelling.

Dit ben jij

Wij zoeken een ambitieuze e leergierige collega die eigen initiatief en inbreng niet schuwt. Je weet je goed in te leven in de vraagstukken die leven bij je klanten en kunt deze doorvertalen naar de fiscaliteit. Daarbij durf je bestaande kaders los te laten om tot optimale oplossingen te komen voor de klant. Je legt gemakkelijk contact met je collega’s en neemt eigen verantwoordelijkheid in het plannen en organiseren van je werkzaamheden.

Daarnaast ben je:

 • (Bijna) afgestudeerd voor de masteropleiding Fiscaal Recht of Fiscale economie.
 • Geïnteresseerd om met internationale klanten te werken.
 • Communicatief zeer vaardig, zowel in woord als geschrift.
 • Kwaliteitsgericht, correct en accuraat in de uitvoering van je werk.
 • Een teamspeler en stressbestendig wanneer het gaat om het behalen van deadlines.
 • Een goede kennis van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift is vereist.

Dit bieden wij

Binnen BDO is er veel aandacht voor talentmanagement. Je wordt begeleid door ervaren collega’s en wij helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Tevens krijg je vaktechnische ondersteuning van ons Bureau Vaktechniek en word je aspirant lid van het NOB. Intern neem je deel aan het BDO Tax Traineeship waarin je ons bedrijf en je collega’s goed leert kennen. Daarnaast biedt de BDO academie een breed scala aan trainingen om je verder te ontwikkelen. Uiteraard bieden we je als startend fiscalist een goed salaris en een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse?

Dan zijn wij ook nieuwsgierig naar jou! Laat je cv en motivatie achter via de solliciteerbutton. Je kunt vervolgens binnen 10 werkdagen een reactie van ons verwachten. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Maud Hoenderkamp (Campus Recruiter) via WhatsApp of via maud.hoenderkamp@bdo.nl

Een online assessment en pre-emplyement screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure. In het assessment worden onder andere acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. 

Soliciteer hier!

Back to top
Cancel