Junior belastingadviseur: Public Sector

Company
BDO
Type
Vacancy
Location
Rotterdam
Sector
Tax
Required language
Dutch
Website
https://www.bdo.nl

Description

Jouw uitdaging

Wil je graag binnen ons Public Sector team aan de slag gaan? Duik jij graag in de fiscale wet- en regelgeving en lijkt het je leuk om te werken voor diverse klanten? Dan is deze functie bij BDO echt wat voor jou!

Als Junior Belastingadviseur maak je kennis met alle aspecten van de belastingadviespraktijk. De belastingadviespraktijk in Rotterdam kenmerkt zich door een zeer divers nationaal en internationaal klantenpakket. De praktijk bestaat uit zo’n 80 ambitieuze belastingadviseurs, die iedere dag met veel enthousiasme uiteenlopende fiscale vraagstukken oppakken.

Dit zijn je werkzaamheden

 • Je onderzoekt de fiscale mogelijkheden voor specifieke situaties van klanten en toetst deze aan de huidige regelgeving. Een aantal voorbeelden van vraagstukken waar we veel mee te maken krijgen:
  • Goedkoopmansgebruikproblematiek, zoals het bepalen van een fiscale openingsbalans (waarderingsvraagstukken) bij overheidsondernemingen;
  • Scenario-analyses als het gaat om het fiscale meerjarenperspectief;
  • Advisering bij (complexe) onroerend goed transacties (met name in de corporatie- en gemeentesector);
  • Ondersteuning bij het beheersen en optimaliseren van fiscale processen. Denk hierbij aan de advisering rondom de nieuwe richtlijnen rondom Horizontaal Toezicht vanuit de Belastingdienst.
 • Je neemt deel aan ons wekelijks vaktechnisch overleg waarin actuele rechtspraak, aangekondigde wetgeving en clientcases worden besproken. De opgedane kennis pas je daarna direct toe op de klanten waarbij je betrokken bent.

Dit maakt je werk leuk

 • Je komt op een enthousiaste, dynamische afdeling binnen BDO die zich onder andere bezighoudt met de fiscale advisering aan en compliance werkzaamheden voor de publieke sector. Hieronder verstaan we klanten in de zorg, woningcorporaties, (lokale)overheden en maatschappelijke organisaties;
 • Werken voor onze klanten in de publieke sector is uitdagend, maatschappelijk relevant en vraagt om een gedegen fiscale kennis. Werken in de publieke sector betekent dat je in je advisering steeds rekening moet houden met uiteenlopende (niet-fiscale)regelgeving;
 • Je hebt volop doorgroeimogelijkheden en krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen, zowel op professioneel vlak door de BDO Tax University en training-on-the-job, als op persoonlijk vlak door het Talent Ontwikkel Programma (TOP) en mentorgesprekken.

Dit ben jij

We zoeken een collega die actief meedenkt en met ideeën durft te komen om zo altijd te blijven innoveren. Je past goed bij BDO als je proactief, sociaal en een echte teamspeler bent. Je bent nieuwsgierig en wilt graag meer over de fiscaliteit te weten komen. Daarnaast ben je: 

 • (Bijna) in het bezit van een master Fiscaal Recht of Fiscale Economie;
 • Je bent kwaliteitsgericht, correct en accuraat in de uitvoering van je werk;
 • Je hebt affiniteit met de vennootschapsbelasting.
 • Je bent communicatief zeer vaardig;
 • Fulltime beschikbaar, startdatum is in overleg.

Dit bieden wij

Als je kiest voor een carrière bij BDO kom je terecht in een open, sociale en professionele werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en je eigen kansen te creëren. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Dit doen we onder andere door:

 • De BDO Academy die een breed scala aan trainingen en praktijkervaringen biedt;
 • Uitstekende begeleiding door ervaren collega’s.

Daarnaast vinden wij dat er bij inspanning ook ontspanning hoort. Je ontvangt van ons: 

 • Een vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van een geselecteerde sportschool in de buurt;
 • 32 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Is dat niet voldoende? Dan heb je de mogelijkheid om 15 vakantiedagen per jaar bij te kopen.

We bieden je, naast een vast salaris, ook verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden aan:

 • Een laptop en thuiswerkset;
 • Mobiliteitsbudget;
 • Vergoeding voor een telefoonabonnement;
 • Onkostenvergoeding;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling;
 • Korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea;
 • In de maand mei ontvang je een vakantietoeslag van 8,33%.

Interesse?

Dan zijn wij ook nieuwsgierig naar jou! Laat je cv en motivatie achter via de solliciteerbutton. Je kunt vervolgens binnen 10 werkdagen een reactie van ons verwachten. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Maud Hoenderkamp (Campus Recruiter) via WhatsApp of via maud.hoenderkamp@bdo.nl

Een online assessment en pre-employment screening maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. In het assessment worden onder andere acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. 

Dit is BDO

BDO biedt de beste oplossingen op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. En de beste plek om te werken. Met 2.600 professionals zijn we groot genoeg om kansen te krijgen en klein genoeg om ze te creëren. Je staat aan het roer van je eigen carrière. Met eigen klanten - van multinational tot mkb, van publieke organisatie tot familiebedrijf. Als iets ons typeert, is het wel onze persoonlijke benadering. We zijn een kantoor waar iedereen zichzelf mag zijn en willen een weerspiegeling vormen van de maatschappij. Met een realistische werk-privé balans die gezonde ambitie vleugels geeft. Spreekt onze mentaliteit jou aan? Dan is dit je kans.

Soliciteer hier!

Back to top
Cancel